real estate menu left
real estate menu right
real estate company logo

Könyvtár

Kezdőlap
Nők Lapja iskolaválasztó különszáma

A Nők Lapja iskolaválasztó különszámában megjelent az ország 170 legsikeresebb középiskolájának rangsora.

Intézményünk, a  Győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium az állami középfokú iskolák listáján az előkelő ELSŐ helyet foglalja el.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy közös, kitartó munkánk,  ilyen nagyszerű eredménnyel járt. Biztosak vagyunk abban, hogy ez erőt ad a jövő feladataihoz és  a további sikerekhez.
Bővebben...
 
Nyitott Kapuk Napja
2016. november 23-án nagy érdeklődés mellett zajlott le a nyolcadikosok számára szervezett Nyitott Kapuk Napja. A délelőtti intézményvezetői tájékoztatón zsúfolásig megtelt az aula. Nagyon örültünk, hogy nemcsak az érintett diákok, hanem szüleik is kíváncsiak voltak a szakgimnáziumi képzéseinkre. Az előadás után látványos bemutatóórákon ismerkedhettek a szakma fortélyaival, az edzések, a testnevelésórák felépítésével.

A szülők munkahelyi elfoglaltságához alkalmazkodva délután 4 órakor is szerveztünk egy tájékoztatót, melyre szintén sokan eljöttek. A power pointos bemutató után a szülők által feltett kérdésekre válaszoltunk.
Képek a Galériában
 
„Végtelen világűr” - megyei rajzpályázat

Iskolánk a 2016/2017-es tanévben „Végtelen világűr” címmel rajzversenyt hirdetett meg  nagycsoportos óvodások és  első osztályos tanulók számára.  A zsűrinek 123 beérkezett pályamunkát bírált el. A gyerekek színes, aprólékos rajzokon, változatos technikával örökítették meg a csillagfényes éjszakai égboltot, távoli galaxisokat, űrutazást, űrhajókat, űrállomások mindennapjait, földönkívüli életformákat, elképzelt életet egy idegen bolygón, jövőbeli űrvárosokat. 2016. november 16-án került sor a pályamunkákból rendezett kiállítás ünnepélyes megnyitójára, ahol 33 kisgyermek oklevelet és jutalmat vehetett át.

Bővebben...
 
A XXV. Móra Ferenc Novellaelemző és Fogalmazási Verseny


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 A győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium a Nyugat-magyarországi Egyetem
Savaria Egyetemi Központ Esztétikai, Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet (Szombathely)
támogatásával 25. alkalommal hirdeti meg  a

MÓRA FERENC NOVELLAELEMZŐ ÉS FOGALMAZÁSI VERSENYT

a Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Vas megyei, budapesti középiskolások, valamint az erdélyi és szlovákiai magyar középiskolák tanulói számára.

Bővebben...
 
Ebédbefizetés

EBÉDBEFIZETÉS

2017.január

BEFIZETÉS: december 12-13    7.30 órától – 15.00 óráig      

Ebédidő: 12.00-től – 12.30-ig

Bővebben...
 
Pályaválasztási Kiállítás

2016. november 9-én rendezték Győrben az általános iskola nyolcadik osztályosainak a Pályaválasztási Kiállítást, melyen szakgimnáziumunk is bemutatkozott. Az érdeklődők részéletes tájékoztatást kaptak a jövőre induló osztályainkról: A sportosztályunkról és a kiadványszerkesztő szakgimnáziumi képzésünkről. Örömmel nyugtáztuk, hogy nemcsak a fiatalok érdeklődtek iskolánk iránt, hanem kora délutántól nagyon sok szülő is felkereste standunkat.

 
EYOF

Október 7-én iskolánkban Ábrahám Csaba részletes tájékoztatást adott középiskolásainknak az EYOF nyári rendezvényeiről. Az olimpiai fesztiválra a világ minden tájáról érkeznek versenyzők, így nagy szükség van a nyelvet beszélő önkéntesekre. Diákjaink érdeklődve hallgatták az ismertetőt és lelkesen fogadták a nyári önkéntes munkalehetőséget.

 
1956-os forradalom 60. évfordulója
Október 21-én, pénteken emlékezett iskolánk az 1956-os forradalom 60. évfordulójára. Feldíszített színpad várta reggel az ünneplőbe öltözött gyerekeket.

Dr. Nyirőné Józsa Judit tanárnő irodalmi műsorában a 9. B osztály szerepelt. A Himnusszal kezdődő műsor mottója  "az élő emlékezet" lehetne, hiszen a még ma is köztünk élők idézték fel egy-egy filmrészlettel, archív felvételekkel az akkori eseményeket. Külön értéket adott az ünnepélynek a korhű ruhában előadott jelenet, mely azokat a nehéz pillanatokat érzékeltette, amikor az emberek rákényszerültek elhagyni hazájukat. Megindító volt  hallani két diákunk szóló előadásában  az Ismerős Arcok  zenekar "Nélküled" cimű számát és a jól ismert "Elindultam szép hazámból" kezdetű népdalt. Hangjuk nemcsak az aulát töltötte meg, hanem a szíveket is.

Egy kis oldásként ezután felcsendült a "Magyarország halld szavunk" országdal. A videofilm végén megszólaló, 56-nak köszönetet mondó művészekhez mi is csatlakoztunk:  az ünnepély záróperceiben egy-egy mécses meggyújtásával tisztelegtünk  a hősök és áldozatok emléke előtt.
Képek a Galériában
 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

Oldal 1 / 3


Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, domain privacy. Valid XHTML and CSS.